زندگینامه آیت الله حاج شیخ محمدولی حیدری

زندگینامه آیت الله حاج شیخ محمدولی حیدری

۞ یرفع الله الذین امنوا منکم والذین أوتوا العلم درجات  ۞

سوره مجادله؛ آیه 11
خداوند کسانی را که ایمان آورده‏اند و کسانی را که علم به آنان داده شده درجات عظیمی می‏بخشد.

 

زندگینامه مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد ولی حیدری

شهرستان تاریخی نهاوند در همیشه تاریخ مهد علم و پرورش عالمان و دانشمندان بنام، در حوزه های مختلف، بخصوص حوزه دین بوده که بحمدالله بر هیچ کس از اهل دانش و فضل مستور نیست.
در بین بلاد ایران اسلامی شهر نهاوند به لحاظ دارا بودن چنین ظرفیت و قابلیتی بالا، همچون نگینی می درخشد.
فقیه وارسته مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد ولی حیدری در سال 1278 ه.ش مصادف با 1320 ه.ق  در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود. تحصیلات خود را در نجف اشرف و قم نزد اساتید بزرگی چون آیت الله اصفهانی، آیت الله حائری و آیت الله خوانساری تکمیل و به مقامات عالیه علمی نائل گردید . وی یکی از ارکان حوزه علمیه قم محسوب و در تآسیس و ترویج احکام دین نقش بسزایی داشت.

 

عالمی بود پرهیزکار و خطیبی توانا و فداکار که در پرتو مجاهدتهای پیگیر و کوششهای خستگی ناپذیر خود تحولی عمیق در زمینه های مختلف دینی و اجتماعی این منطقه بوجود آورد. در اثر فعالیت و همکاری اش با مرحوم آیت الله حاج شیخ عزیزالله علیمرادیان حوزه علمیه نهاوند تآسیس گردید.

 

در مقام نمایندگی زعیم حوزه حضرت آیت الله العظمی بروجردی ، ملجاء و پناه مردم بود، خانه ایشان همیشه بروی مردم باز، و برای رفع حوائج آنان پاسخگو بوده است.

به عنوان یک قاضی عادل و حاکم مورد قبول، عامه دعاوی مردم را رسیدگی و حل و فصل می نمود چون مردم به دستگاه حکومتی خوش بین نبودند و لذا حل و فصل دعاوی فیمابین را نزد آن بزرگوار مطرح می نمودند.

او با آن مقام علمی، تقوایی و مناصب ظاهری و مقبولیت، با کمال زهد و پارسایی گذران زندگی می کرد و هیچ گاه مظاهر فریبنده دنیا او را از زی طلبگی و زندگی زاهدانه اش دور نکرد.

 

زندگی و خاطراتی که از آن بزرگوار در اذهان بجای مانده حکایت از آن دارد که وی مردی شجاع، مهربان، مؤمن، مردم دار و طرفدار فقرا ، خوش مجلس و صریح الهجه و حاضر جواب بوده است.

 

مردی مبارز بود در روزهای پرآشوب و خطرناک کودتای آمریکایی 28 مرداد خانه اش پناهگاه مبارزان و فراریان بود و از دستگیری و اعدام بسیاری که به اتهام مخالفت با کودتا در نهاوند تحت تعقیب یا دستگیر شده بودند، با نفوذی که درمیان مردم داشتند جلوگیری نمودند.

ذوق و قریحه سرشار و طبع شعر داشت و آثاری به شعر و نثر در موضوعات مختلف دینی از ایشان بجای مانده است از جمله کتابهای " تنبیه الغافلین و ارشاد جاهلین " و کتاب" مختصر الاحکام فی احوال نسوان" و همچنین مقالاتی در مجله ندای حق آنزمان به چاپ رسیده است.

 


سیمای او و سیرت جمیلش یادآور شهید آیت الله مدرس بود! . باید دانست که هیچ کس در برون گرایی و اشتهار در بین توده و افواه مردم ماندگار نمی شود مگر آنکه در درون گرایی و مبارزه با نفس و هواهای نفسانی، پیروز میدان شده باشد. راز ماندگاری شخصیت های الهی همین است.

 

دو فرزند و یک نوه اش از شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی میباشند شهید آیت الله محمد علی حیدری از شهدای هفتم تیر و شهید محمد حسن حیدری و پوریا حیدری که در ایام جنگ تحمیلی بشهادت رسیدند.

 

این عالم ربانی پس از 72 سال تلاش و خدمت به مردم در سحرگاه روز 17 دی ماه سال 1352 هجری شمسی مطابق با 13 ذیحجه الحرام 1393 هجری قمری دعوت حق را لبیک گفت. اعلی الله مقامه

سعید حیدری- بهمن 93

 

shahidheidari.com

مطالب، مقالات، خاطرات و عکس در خصوص شهید حیدری را به ایمیل زیر ارسال نمائید:.

address ایران، تهران

tel 09217311894

email info@shahidheidari.com

آخرین اخبار

آمار بازدید سایت

  • بازدید امروز : 169
  • کل بازدید : 469671
  • بازدیدکنندگان آنلاین : 5