شهید حیدری، هویت سیاسی نهاوند

  • 1393/09/27 - 12:12
  • - تعداد بازدید: 4934
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

شهید حیدری، هویت سیاسی نهاوند

مقاله آقای امین موسوی خواهر زاده شهید حیدری

شهید حیدری، هویت سیاسی نهاوند

از روزگار جنگ معروف نهاوند ایرانیان با اعراب، تا به امروز تاریخ این مرز بوم، بسیار می گذرد اما آنچه در این رهگذار تاریخی بر جبین مردمان این خطه نقش بسته است؛ حکایت از شجاعت و ایستادگی و تسلیم ناپذیری دارد. اگر روزگاری نهاوندیان، فتح نهاوند را با جنگ نهاوند قرین کردند و به پای شاهان، در برابر سپاه اسلام ایستادند و فتح شهر کوچکشان را به فتح الفتوح تاریخ سپاه اسلام مبدل ساختند؛ هزار و چند صد سال بعد، روزگاری که عمق آموزه های اسلامی بر دلشان نقش بسته بود؛ با همان مقاومت تاریخی، قد علم کردند و علم از شاه گرفتند و مجسمه از راه برداشتند و با سقوط تمثال آریا مهری، که نه خوی آریایی داشت و نه مهر ایرانی، نشان دادند که علی رغم کوچکی شهرشان، دلی به وسعت دریا دارند و پیش از انقلاب پایتخت، انقلابشان را به ثمر رساندند و مجسمه شاهی برکندند و پرچم سبز اسلام را با خون سرخ جوانان بر سپیدی طالعشان نشاندند.
شهید حیدری نماینده ی چنین هویتی است. هویتی که جسورانه در برابر شاه مملکت می ایستد و وقتی برای بازدید از زلزله زدگان شهر نهاوند می آید؛ با سینه ستبر و روحی بزرگ می گوید شاه باید بر دل ها حکومت کند؛ نه بر سر نیزه ها و این گونه بر اعلی حضرت می فهماند؛ روزگار تابع و متبوع و شاه و رعیت به پایان آمده و سرکشی ای که با سرکشی باشد؛ به هیچ نیارزد. اما شهید حیدری بزرگ تر از این حرف و حدیث ها است و این بزرگی را نه از ایستادگی در برابر شاه، بلکه از زانو زدن در برابر دختر کوچکش دارد؛ وقتی در چشمانش می نگرد و می گوید اگر بابا شهید شد؛ ناراحتی نکنی؛ چرا که دشمن شاد می شود و این چنین درس عاشورا بر حاشیه نشینی و آسایش طلبی دنیا می دهد.
داستان شهید حیدری و دیگر شهدای انقلاب، داستان جنگ و پیروزی نیست؛ بلکه داستان ایستادگی اراده ها در برابر دیوار ها است. اراده هایی که آگاهی می طلبید و دیوار هایی که جهل پرور بود. دیوار هایی که هر روز تنگ تر می شد و روح آزادگان را به انقیاد می طلبید؛ لیکن نا گزیر به فرو ریختن بود؛ چرا که سنت الهی، بر فرو ریخت اساس و بنیان ظلم و جور و بندگی و قیمومت غیر خدا بر پایه زور و جهل و تعصب و مفاهیم ناروا است و امروز همین انسان ها با ارادهای پولادیشان، هویت انقلاب اسلامی را می سازند و هر شهید، نمادی از هویت این مردم و این مرز و بوم است و تکریم آن، تکریم هویت تاریخی ایران اسلامی است.
حضرت امام خمینی (ره) نماد و سمبل هویتی است که میان قرائت های مختلف اسلامی، بر هویت و تفسیری تکیه دارد که مردم را در ساحت امور اجتماعی نه مقلدین مکلف، بلکه ولی نعمتان معزز و صاحب رأیان مکرم می شناسد. تفسیری که بجای تکیه بر مبارزات مسلحانه، بر مبارزات آگاهانه مردم تاکید داشت. شهید حیدری نیز، بحق به نمایندگی از این شخصیت فرزانه، بر منبر و قلم و کتاب و روشنگری می اندیشید و از این رو بود که نهاوند کانون تردد علما و اندیشمندان دینی شد که جهت سخنرانی و روشنگری بر منابر شهر نهاوند، می نشستند و بیش از هر چیز، فهم مردم را مخاطب خود قرار می دادند. چرا که پاشنه آشیل حکومت های طاغوتی و تمامیت خواه، فهم مردمان است و وقتی جهل و تعصب و نادانی از قومی رخت بر بندد؛ تکه تکه های مجسمه شاهان، سنگ فرش راهان می شود. بر همین مبنا تکریم شهید حیدری، تکریم آگاهی است. تکریم شجاعت است. ایستادگی بر موضع خدا است. بر سبیل عدالت چرخیدن است و در یک کلام تکریم اسلام دردمندانه و مسئولانه است.
آنچه بیش از همه یاد و راه شهید حیدری همچون دیگر شهدای انقلاب و امام عزت طلب را زنده نگه می دارد؛ زنده نگه داشتن اندیشه های آنان و اصلاح بر محور آن، که خود پرتویی از اسلام راستین است؛ می باشد. امروز ما بر میراث چنین اندیشه هایی ایستاده ایم و باید همچون میراث داران راستین، اندیشه های ایشان را ترویج نمائیم. اندیشه هایی که بیش از رخوت و ناامیدی، بر پویایی و تلاش نظر دارند. بیش از منقادی و انفعال، بر نقادی و عقلانیت تکیه دارند و بیش از اسلام انقلابی، بر انقلاب اسلامی تأکید دارند.
  • گروه خبری : خبرها,یاد یاران
  • کد خبر : 53
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

shahidheidari.com

مطالب، مقالات، خاطرات و عکس در خصوص شهید حیدری را به ایمیل زیر ارسال نمائید:.

address ایران، تهران

tel 09217311894

email info@shahidheidari.com

آخرین اخبار

آمار بازدید سایت

  • بازدید امروز : 575
  • کل بازدید : 358398
  • بازدیدکنندگان آنلاین : 1