ایران در سوگ هاشمی
درگذشت امیر کبیر ایران تسلیت باد
خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی درپی رحلت ایشان اطلاعیه ای به شرح زیر صادر کردند:
بسم الله الرحمن الرحيم
روح بلند بزرگمرد تاریخ معاصر ایران به مرادش خمینی کبیر پیوست.
آیتالله هاشمی رفسنجانی در حالی امشب و در شب شهادت امیرکبیر دار فانی را وداع کرد که طی 60 سال مبارزه و مجاهدت، عمر خود را صرف مردم ایران نمود؛ مردمی که اینک با احساسات پاک خود تسلی خاطر بستگان و علاقهمندان ایشان هستند. خمینی کبیر مراد هاشمی فرمود: «هاشمی زنده است چون نهضت زنده است» و امروز باید گفت هاشمی زنده است چون خمینی زنده است. امروز اگرچه جسم خسته هاشمی که یادگارهای فراوانی از شکنجههای دوران مبارزه در خود دارد آرام گرفته است، اما تفکر هاشمی و نگاه بلند او در میان میلیونها ایرانی سرافراز جریان دارد و کدام حیاتی بالاتر از تداوم بینش این شخصیت بزرگ.هاشمی در حالی به همرزمانش بهشتی، مطهری و باهنر پیوست که ماموریت خود را در دفاع از انقلاب و حراست از آینده ایران به بهترین نحو برآورده ساخت و در این راه چه پیش از انقلاب و چه در طول چهار دهه سپری شده از انقلاب آماج تیرهای زهرآگین بود. هاشمی برای مردم زیست و برای مردم کوشید و مردم چه زیبا قدر این بزرگمرد را دانستند و با حمایتهای بیدریغ خود عزتی کمنظیر را در میان همه بیمهریها برایش رقم زدند. جمهوری اسلامی و رهبری انقلاب اگرچه یاوری دیرینه و رکنی رکین را از دست داد، اما راه هاشمی ادامه خواهد داشت و جوانان این کشور آیندهای درخشان را همانگونه که هاشمی آرزوی دیرینهاش را داشت رقم خواهند زد. مراسم تشییع پیکر پاک آیتالله هاشمی رفسنجانی روز سهشنبه 21 دیماه از ساعت 10 صبح از دانشگاه تهران آغاز و پیکر این مبارزه نستوه در کنار مرقد مطهرامام خمینی(ره)، آرام خواهد گرفت. در پایان ضمن تسلیت این ضایعه به ملت شریف ایران و رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید امید دارد روح این بزرگمرد با ارواح طیبه،اولیای الهی،شهدای انقلاب و امام شهدا محشور گردد.
-
هاشمی رفسنجانی و شهید آیت الله حیدری
بخشی از مصاحبه آیت الله هاشمی رفسنجانی در رابطه با شهید حیدری در سال 1362 :
از همان سال های اولی که به قم وارد شدم؛ ایشان هم همان موقع ها وارد قم شده بودند. من سال 27 وارد قم شده بودم. در موقعی که معالم و مغنی و اینها را می خواندیم با ایشان آشنا بودیم. آشنایی مان هم در همان حدود درس بود و با ایشان هم مباحثه ای بودیم ...
در دوران درس امام که اواخر اقامت ما در قم بود؛ بیشتر به هم نزدیک شده بودیم ... این آشنایی تا آخرین ساعات عمر ایشان که در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی در فاجعه انفجار دفتر به وقوع پیوست ادامه داشت و دیگر کم کم آشنایی تبدیل شده بود به دوستی و همکاری و همراهی و هم رزمی و همسنگری و همکاری در مجلس شورای اسلامی و حزب جمهوری اسلامی.
دوران نمایندگی شهید بزرگوار در مجلس شورای اسلامی، دوران کوتاهی بود ...
اما هر روز مسئله داشتیم و با هم همکاری می کردیم ... ایشان بخاطر اطلاعات عمیق فقهی که داشتند؛ کمیسیون قضایی بهترین جا برایشان بود.
آقاي حيدري تحقيقاً مجتهد بودند و مجتهد روشن و پرجوش و خروشي بودند و مؤثر هم بودند در كميسيون قضائي.
در مورد سفری که من به نهاوند کردم در همین دوران... البته سفر پر خطر و مخاطره و پر خاطره ای بود. برای اینکه دوران تهاجم فتنه بنی صدر بود و بنی صدر بخاطر اینکه زادگاهش اونجا بود یک تعدادی آدمی هم داشت که می خواستند در آن مسافرت فتنه گری کنن. در تویسرکان یک شرارتی کردند. در خود همدان شرارت کردند. ولی در نهاوند بخاطر تسلطی که شهید حیدری داشتند؛ آنها نتوانسته بودند؛ نفوذ بکنند و نهاوند را شهر یکپارچه ای دیدیم.
مردم نهاوند خیلی گرم استقبال کردند و من در آنجا دیدم شهید حیدری سخت محبوب و مطلوب مردم هستند و آن سفر جزو خاطره خوب من است.
ما از ملت شهید پرور ایران انتظار داریم؛ خاطره همه شهدا رابه خصوص شهدای هفتم تیر را که نقطه عطفی شد در تاریخ انقلاب و اثر بسیار عمیقی در تاریخ گذاشت؛ همیشه زنده نگه دارند. گر چه ما در آنجا خسارت خیلی بردیم و افرادی مثل شهید حیدری که اکثر کسانی که آنجا شهید شدند؛ همین تیپ بودند و از نخبه ها بودند.
من به مردم نهاوند بخصوص این پیام رو میدهم که شخصیت ایشان را حفظ کنند. نحوه زندگی ایشان را، کار های ایشان را، خاطرات ایشان و نوشته ها و گفته های ایشان را .
به نقل از روزنامه افکار: 7 تیر 1390
نظر دهید